Fly & Drive Cinque Terre (budget)
Indicatieprijs 1.413 €

Fly & Drive Cinque Terre (budget)

Italieplanner
Aanmaakdatum: donderdag 23 mei 2024
Ref ID: 9448972
per persoon Indicatieprijs
1.413 €
Gebaseerd op 2 volwassenen
2.827 €
Totale prijs
Aanmaakdatum: donderdag 23 mei 2024
Bestemmingen: Pisa, Monterosso Al Mare, Vernazza, Corniglia, Manarola

Beschrijving

19 sep
Reis van Amsterdam naar Pisa
Vertrek vanaf
Transavia Holland
Transavia Holland Transavia Holland - HV5423
12:10 - Amsterdam, Schiphol (AMS)
14:05 - Pisa, Pisa Airport (PSA)
1uur 55min Rechtstreeks Tarief: Basic
Vervoer:  HV5423
Cabineklasse: Economy
Tarief: Basic
19 sep
Autoverhuur
Kia Picanto /AC/2dr
A/C 2 aantal deuren bij huurauto 2 Personen
Kia Picanto /AC/2dr Of gelijkwaardig
Bevat:
voorwaarden met betrekking tot het vullen van de brandstoftank: Volle tank bij het ophalen
Handgeschakeld
Onbeperkt aantal vrije kilometers
Leeftijd bestuurder

Minimaal 18, Maximaal 99

voorwaarden met betrekking tot het vullen van de brandstoftank
Volle tank bij het ophalen
Algemene betalingsvoorwaarden
250 EUR charged in CreditCard
Bescherming tegen diefstal
Inbegrepen, controleer de voorwaarden
Verzekering cascoschade
Inbegrepen, controleer de voorwaarden
Huurauto ophalen

Pisa luchthaven (Desk at Airport) - Piazzale Mario Cobianchi, Snc - Telefoonnummer:

Piazzale Mario Cobianchi, Snc, Pisa, 56121, Italië

Terugbrengen

Pisa luchthaven (Desk at Airport) - Piazzale Mario Cobianchi, Snc - Telefoonnummer

Piazzale Mario Cobianchi, Snc, Pisa, 56121, Italië

19 sep
1. Pisa
Tussenstop
Reisbeschrijving: Pisa is een stad in Italië nabij de mond van de rivier Arno in de regio Toscane. Het is tevens hoofdstad van de provincie Pisa. De stad telt circa 89.940 inwoners en is vooral beroemd om zijn "scheve toren".
Meer informatie
19 sep
Autoreis van 119 Kilometers - 1uur 42min
Pisa
Monterosso Al Mare
19 sep
2. Monterosso Al Mare
Overnachten
Reisbeschrijving: Monterosso al Mare ligt in het centrum van een kleine natuurlijke golf, beschermd door een kleine kunstmatige rif, ten oosten van Punta Mesco in de Riviera van La Spezia. Het is het meest westelijke van de Cinque Terre. In het westelijke deel van het oorspronkelijke dorp, voorbij de heuvel van de Kapucijnen, ligt het dorp Fegina, een natuurlijke uitbreiding en gekenmerkt door een relatief moderne toeristische resortfaciliteit in vergelijking met het oude dorp dat bereikbaar is via een tunnel van enkele tientallen meters. Het lokale treinstation bevindt zich in Fegina en de stranden zijn relatief groter in vergelijking met de smalle kliffen die de andere dorpen van de Cinque Terre kenmerken.
Meer informatie
21 sep
Autoreis van 19 Kilometers - 49min
Monterosso Al Mare
Vernazza
21 sep
3. Vernazza
Overnachten
Reisbeschrijving: Titel: Ontdek de charme van Vernazza in de Cinque Terre Het betoverende dorp Vernazza, gelegen langs de ruige kustlijn van de Italiaanse Rivièra, is een juweel van de Cinque Terre. Met zijn kleurrijke huizen op kliffen, charmante geplaveide straatjes en pittoreske haven biedt Vernazza reizigers een voorproefje van het Italiaanse kustleven op zijn meest authentieke manier. Deze UNESCO-werelderfgoedlocatie, bereikbaar per trein, boot of de beroemde wandelpaden, is een bestemming die je absoluut moet bezoeken voor wie op zoek is naar adembenemende landschappen, rijke geschiedenis en een rustige ontsnapping aan de drukte van het stadsleven. Begin je Vernazza-avontuur door door de smalle steegjes en trappen te dwalen die het dorp doorkruisen, waarbij elke bocht een prachtig uitzicht op de Ligurische Zee onthult. De hoofdstraat, Via Roma, leidt u naar het levendige plein, waar zowel de lokale bevolking als toeristen samenkomen om te genieten van verse zeevruchten en Ligurische specialiteiten in schilderachtige cafés en restaurants. Mis de kans niet om de lokale pesto te proeven, een regionale delicatesse, of om te nippen aan een glas Sciacchetrà, de beroemde zoete dessertwijn uit de streek. Een bezoek aan Vernazza zou niet compleet zijn zonder de historische bezienswaardigheden te verkennen. De kerk van Santa Margherita d'Antiochia, daterend uit de 14e eeuw, staat trots aan de waterkant en biedt een serene plaats van aanbidding met een sierlijk marmeren interieur. Hoog boven het dorp bieden het Doria-kasteel en de Belforte-toren een panoramisch uitzicht op de kustlijn van de Cinque Terre en de omliggende heuvels bebouwd met wijngaarden en olijfboomgaarden. Deze oude vestingwerken, ooit van cruciaal belang voor de verdediging van het dorp tegen piraten, zijn nu vredige uitkijkpunten voor zowel fotografen als romantici. Voor de avontuurlijke reiziger dient Vernazza als een uitstekend startpunt voor wandelingen langs de wereldberoemde Sentiero Azzurro, de Blue Trail, die alle vijf dorpen van de Cinque Terre met elkaar verbindt. Het gedeelte tussen Vernazza en Monterosso al Mare is bijzonder adembenemend, met een pad dat door terrasvormige wijngaarden slingert en spectaculaire vergezichten biedt. Na een dag vol ontdekkingen keert u terug naar de haven om tot rust te komen en naar de zonsondergang te kijken, terwijl vissersboten zachtjes in het water dobberen en de lucht verandert in een canvas van vurige tinten. De mix van natuurlijke schoonheid, historische charme en ontspannen sfeer van Vernazza maakt het een onvergetelijke bestemming op elke Italiaanse route.
Meer informatie
23 sep
Autoreis van 6 Kilometers - 19min
Vernazza
Corniglia
23 sep
4. Corniglia
Overnachten
Reisbeschrijving: Corniglia ontdekken: de verborgen parel van de Cinque Terre Gelegen bovenop een ruige klif langs de prachtige Italiaanse Rivièra, biedt Corniglia een rustige ontsnapping naar het hart van de minder bereisde paden van de Cinque Terre. In tegenstelling tot de naburige dorpen ligt Corniglia hoog boven de zee en biedt een adembenemend panoramisch uitzicht dat zich oneindig uitstrekt over de Middellandse Zee. Als kleinste en meest afgelegen van de vijf historische steden blijft het een idyllisch toevluchtsoord voor reizigers die zich willen onderdompelen in de serene schoonheid en rijke cultuur van dit UNESCO-werelderfgoed. Bij aankomst worden bezoekers begroet door de Lardarina, een lange stenen trap die van het treinstation naar het dorpscentrum stijgt. Degenen die de 377 treden overwinnen, worden beloond met de charme van de smalle straatjes en kleurrijke huizen van Corniglia. In het hart van het dorp vormt het centrale plein, Largo Taragio, de perfecte achtergrond om te genieten van een gelato of om te genieten van traditionele Ligurische gerechten zoals trofie al pesto, vergezeld van de lokale Sciacchetrà-wijn. Een ontspannen wandeling door de oude steegjes onthult de 14e-eeuwse kerk van San Pietro, een bewijs van de gotische Ligurische stijl, met zijn prachtige roosvenster en indrukwekkende gevel. Voor natuurliefhebbers is Corniglia een oase van wandelpaden die verweven zijn met het weelderige landschap van het Cinque Terre National Park. Het beroemde Sentiero Azzurro, of Blauwe Pad, verbindt Corniglia met de naburige dorpen en biedt een mooie tocht door wijngaarden, olijfboomgaarden en het mediterrane struikgewas. Het pad naar Vernazza is bijzonder spectaculair, omdat het de dramatische kustlijn en de diepblauwe zee beneden onthult. Als alternatief biedt de wandeling richting Manarola een meer serene reis door terrasvormige heuvels en verborgen heiligdommen. De afgelegen ligging van Corniglia schrikt de grotere toeristische drukte af, waardoor het de perfecte bestemming is voor mensen die op zoek zijn naar troost en een authentieke Italiaanse dorpservaring. Of u nu geniet van een cappuccino in een schilderachtig café, zwemt in het kristalheldere water van de verborgen baaien, of gewoon kijkt naar de zonsondergang die een gouden gloed over de terrasvormige wijngaarden werpt, Corniglia biedt een tijdloze ontsnapping en een stukje paradijs dat onaangeroerd blijft door de drukte van het moderne leven. Kom en ontdek de rustige allure van Corniglia, waar elk moment een stap terug in de tijd is en een dans met de ongerepte schoonheid van de natuur.
Meer informatie
23 sep
Hotel only
2 Nachten
25 sep
Autoreis van 13 Kilometers - 36min
Corniglia
Manarola
25 sep
5. Manarola
Overnachten
Reisbeschrijving: Welkom in Manarola, Italië: een juweel van de Cinque Terre Genesteld langs de ruige kustlijn van de Italiaanse Rivièra ligt het betoverende dorp Manarola, een ware belichaming van mediterrane charme. Manarola staat bekend om zijn kleurrijke huizen die gevaarlijk op steile kliffen liggen die in de turquoise zee beneden duiken. Het is een van de vijf iconische dorpen die deel uitmaken van de beroemde Cinque Terre-regio. Dit pittoreske gehucht is een toevluchtsoord voor reizigers die op zoek zijn naar de typische Italiaanse kustervaring, met adembenemende uitzichten, voortreffelijke gerechten en een warme, uitnodigende sfeer. Wanneer u in Manarola aankomt, verwelkomt de geur van zeezout en Ligurische olijfolie u. De smalle, kronkelende straatjes van het dorp nodigen u uit om te voet te verkennen, waarbij u verborgen hoekjes en levendige muurschilderingen ontdekt die verhalen over de zee vertellen. De hoofdstraat, Via Discovolo, is bezaaid met charmante winkels en eetgelegenheden waar u kunt genieten van lokale specialiteiten zoals verse zeevruchten, focaccia en de beroemde Cinque Terre-wijn, geproduceerd uit druiven die zijn geteeld op de omliggende terrasvormige heuvels. Een van de plekken die je zeker moet bezoeken in Manarola is de boulevard aan het water, waar je bij zonsondergang getuige kunt zijn van het magische samenspel van licht en kleur. De gouden tinten van de zon schilderen de pastelkleurige gebouwen en de kleine haven, waar traditionele vissersboten langs de kade dobberen, waardoor een scène ontstaat die rechtstreeks uit een schilderij lijkt. Voor de avonturiers: een wandeling langs de bekende paden verbindt Manarola met de andere dorpen van de Cinque Terre en biedt een panoramisch uitzicht op de Ligurische kust en de mogelijkheid om jezelf onder te dompelen in de natuurlijke pracht van de regio. Wanneer de dag in de nacht verandert, verliest het dorp zijn allure niet. De restaurants van Manarola komen tot leven met het geklets van de lokale bevolking en bezoekers, die allemaal samenkomen om te genieten van de vangst van de dag naast een glas Sciacchetrà, de lokale zoete wijn. Accommodaties in Manarola variëren van schilderachtige bed & breakfasts tot luxe hotels op een klif, elk met een uniek perspectief op dit Italiaanse paradijs. Of je nu op zoek bent naar romantiek, avontuur of gewoon een rustig toevluchtsoord, Manarola is een bestemming die je hart zal veroveren en je doet verlangen om terug te keren.
Meer informatie
27 sep
Reis van Manarola naar Amsterdam
Terug
Transavia Holland
Transavia Holland Transavia Holland - HV5426
22:05 - Pisa, Pisa Airport (PSA)
00:10 - Amsterdam, Schiphol (AMS)
+1 dag 2uur 5min Rechtstreeks Tarief: Basic
Vervoer:  HV5426
Cabineklasse: Economy
Tarief: Basic
per persoon Indicatieprijs
1.413 €
Gebaseerd op 2 volwassenen
2.827 €
Totale prijs
Pas deze reis aan naar wens en boek online
Dit voorstel bestaat uit
Bestemmingen 5
Vervoer 2
Accommodaties 4
Auto's 1