Citytrip Bologna
Indicatieprijs 472 €
Bologna, Italië

Citytrip Bologna

Italieplanner
Aanmaakdatum: woensdag 11 september 2024
Ref ID: 12666505
per persoon Indicatieprijs
472 €
Gebaseerd op 2 volwassenen
944 €
Totale prijs
Aanmaakdatum: woensdag 11 september 2024

Beschrijving

Reisbeschrijving

Een citytrip naar Bologna is een geweldig idee om verschillende redenen:


1. Historische betekenis: Bologna is een stad met een rijke geschiedenis en architecturale pracht. Bezoekers kunnen genieten van historische bezienswaardigheden zoals de middeleeuwse torens, de Basilica di San Petronio en het Piazza Maggiore.


2. Culinaire hoogstandjes: Bologna is beroemd om zijn voortreffelijke keuken, met gerechten als verse pasta, ragù (bolognesesaus) en mortadella. Proef deze heerlijkheden in lokale osteria's en trattoria's.


3. Universiteitsstad: Bologna herbergt een van de oudste universiteiten ter wereld, wat de stad een levendige, jeugdige sfeer geeft. Verken de historische universiteitswijk en geniet van de levendige studentencultuur.


4. Torens van Bologna: Bewonder de middeleeuwse torens van Bologna, waaronder de Due Torri (Twee Torens), die de skyline van de stad domineren.


5. Kunst en cultuur: Bologna heeft diverse musea en galerijen, zoals het Nationaal Museum van Bologna, waar je kunt genieten van kunst en cultuur.


6. Gastvrijheid: Italianen staan bekend om hun gastvrijheid, en Bologna vormt hierop geen uitzondering. Bezoekers worden vaak met warmte en vriendelijkheid ontvangen.


7. Gunstige locatie: Bologna is gunstig gelegen in Noord-Italië en kan dienen als uitvalsbasis om andere steden in de regio, zoals Florence, Venetië en Milaan, te verkennen.


8. Markten en winkels: Verken de lokale markten, zoals de Mercato di Mezzo, en winkel in de boetieks en ambachtswinkels van de stad.


Kortom, Bologna biedt een heerlijke mix van geschiedenis, gastronomie, kunst, cultuur en een warme sfeer, waardoor het een aantrekkelijke bestemming is voor een citytrip in Italië.

Meer informatie

Inbegrepen diensten

09 dec
Reis van Amsterdam naar Bologna
Vertrek vanaf
KLM Royal Dutch Airlines
KLM Royal Dutch Airlines KLM Royal Dutch Airlines - KL1663 - Uitgevoerd door: KLM Cityhopper
10:35 - Amsterdam, Schiphol (AMS)
12:20 - Bologna, Bologna Airport (BLQ)
0 PC Rechtstreeks
Vervoer:  KL1663 Uitgevoerd door:  KLM Cityhopper
Cabineklasse: Economy
09 dec
Hotel only
2 Nachten
NH Bologna Villanova 8,2 Heel goed
Bologna - Op 5,9 km van het centrumALLEEN KAMERVia Villanova 29/8 Villanova, Bologna 40050 STANDARD ROOM
Met een verblijf bij NH Bologna Villanova in Bologna, San Donato-San Vitale, bevind je je op 10 min. rijden van BolognaFiere. Dit hotel ligt op 6,4 km van Ziekenhuis Sant'Orsola Malpighi en op 7,3 km van Piazza Maggiore.Plezier gegarandeerd met recreatieve voorzieningen zoals een binnenzwembad en fitnessfaciliteiten. Enkele voorzieningen van dit hotel zijn gratis wifi, conciërgeservices en een automaat.Doe of je thuis bent in één van de 209 klimaatgeregelde kamers met een minibar. Dankzij gratis inbelinternet blijf je online, terwijl de tv met satellietzenders zorgt voor het kijkplezier. Badkamers beschikken over een bad of douche, gratis toiletartikelen en bidets. Bij de voorzieningen horen een telefoon, net zoals een kluis en een bureau.Stil je honger met een diner bij NH Villanova, een restaurant gespecialiseerd in internationale gerechten. Je kunt ook lekker binnen blijven en van de roomservice (beperkte tijden) profiteren. Bestel je favoriete drankje in een bar/lounge. Dagelijks kun je tegen betaling genieten van een lekker ontbijtbuffet, dat geserveerd wordt van 07.00 uur tot 10.00 uur. Enkele van de voorzieningen zijn een businesscentrum, een stomerij/wasserijservice en een 24-uurs receptie. Plan je een evenement in Bologna? Kies voor dit hotel met 67 vierkante meter aan ruimte, waaronder een conferentiecentrum en 5 vergaderruimtes. Ter plaatse heb je parkeerplaatsen.
11 dec
Reis van Bologna naar Amsterdam
Terug
KLM Royal Dutch Airlines
KLM Royal Dutch Airlines KLM Royal Dutch Airlines - KL1666 - Uitgevoerd door: KLM Cityhopper
17:10 - Bologna, Bologna Airport (BLQ)
19:15 - Amsterdam, Schiphol (AMS)
0 PC Rechtstreeks
Vervoer:  KL1666 Uitgevoerd door:  KLM Cityhopper
Cabineklasse: Economy
per persoon Indicatieprijs
472 €
Gebaseerd op 2 volwassenen
944 €
Totale prijs
Pas deze reis aan naar wens en boek online
Dit voorstel bestaat uit
Bestemmingen 1
Vervoer 2
Accommodaties 1